13 juni 2012

Liten uppdatering

Fått lite pikar att det var ett tag sedan sidan uppdaterades så här kommer en liten rundvandring.

 Neas rum (hon är mycket med att just hon ska ha det här rummet)
Golvytan kommer att vara 9,9 kvadrat, dessvärre stjäler "sneväggen" en hel del boyta. Emma har spenderat timmar och åter timmar åt att välja tapeter till barnens rum. Just nu är det Mumintrollen som är temat för veckan, får se om det står kvar till i morgon då vi ska beställa tapeterna.

Här  är vårt kommande TVrum. 

Vi ville ha det stort och luftigt i det här rummet, därför finns det inga klädkammare som man brukar se på övervåningar i Smålandsvillor. Vi får se hur det blir i framtiden, vi kanske drunknar i kläder och blir tvungna att skapa sådana vi också.

Några klädkammare hade vi inte lust att bygga men ett "serverrum" finns det alltid plats för :) 

Här kommer all teknik på övervåningen att finnas. Målet är att man inte ska se några sladdar överhuvudtaget till TV/Hemmabiosystemet/Bluray/Popcorn Hour/Satelit TV, etc. Sladdar Det gula röret som syns på väggen går upp i vinden och sedan in i väggen för att ha sladdarna till tv:n.

Öppningen kommer att bestå av skjutdörrar.

Vårt kommande sovrum:

 Hmm, antingen lutar jag eller gör kameran det, rummet är rakt i alla fall :)

Takhöjningen med tillhörande balkar har tagit flertalet timmar att få till men det har det varit värt. Takhöjden är nu strax över tre meter.

Här är den kommande toaletten, numera skräprum.


Vi kommer inte att inreda toaletten färdigt i den här byggsvängen utan det kommer inledningsvis att fungera som en garderob, förhoppningsvis något mer organiserad än den här. Vi hade först planer på att förbereda för att sätta kakel på väggarna men det har prioriterats ned till plastmatta istället. Vi har det på nedervåningen och är riktigt nöjda med den.


Så ser det ut just nu. I veckan ska vi beställa tapeter och köpa hem allt golv vi ska ha. I helgen ska vi sätta tak i TV–rummet samt sätta finpanel vårt sovrum. Förhoppningsvis hinner vi även satta tak i sovrummet samt fixa väggar till serverrummet, man får se vad som händer.

2 kommentarer:

  1. Vilka enormt duktiga hantverkare du har anlitat!!

    SvaraRadera
  2. Mycket trevlig blog med inspiration då vi själv går i tankarna kring ett Villa Kalmar. Det vore roligt med en uppdatering hur det har gått med övervåningen, är ni klara?

    SvaraRadera