7 mars 2011

Shopping till övervåningen

Nu har våren börjat komma och det innebär att det är dags att börja med övervåningen. I helgen var jag och Johnas och shoppade material och började så smått att där uppe.

Första shoppingturen gick på 6500, det blev luftspalt, reglar och ventilationsrör bland annat. Den första kalkylen pekar mot materialkostnader på 100.000 kronor.

Det är riktigt roligt att komma igång men dessvärre ryker min specialkonstruktion jag gjort över trappen :) Smålandsvillan sätter upp ett några skivor över trappen som ser ut som precis som taket. De gick dessvärre sönder relativt snabbt då det blev en hel del springande upp på övervåningen i början. På sommaren gjorde det ingenting att de inte var helt täta men när temperaturen föll ute så blev det ett ordentligt kalldrag vid trappen. Lösningen blev att gå upp på övervåningen, lägga frigolit och isolering på skivorna och därefter följde ett litet cirkusnummer att pressa ner sig och samtidigt behålla allt bråte på plats. Till sist tejpade jag igen alla skarvar med silvertejp. Det blev inte jättevackert men det blev riktigt tätt. Som bonus sänktes elräkningen rejält så det var värt allt jobb. Nu ska vi upp där med jämna mellanrum varpå jag fick ta bort allt (vilket märkes i morse när det var 7 minusgrader!). En stor OSB-skiva fick bli det nya taket, inte riktigt lika effektivt men bra mycket smidigare.

Snart börjar det riktiga hästjobbet, plocka ner allt vi satt upp på övervåningen.. någon som har ett förråd över? :)


1 kommentar:

  1. Gud så roligt!! Vi väntar på vårat kalmar som kommer den 28 september, vi längtar verkligen! Vi har mycket frågor ang taket. Ser att ni höjt upp det, men vi skulle vilja ha uträknat hur stort det är där uppe så man kan räkna ut med isolering mm?? Vi skall få det av våran säljare men vi får det aldrig. Du har inte en aning hur många kvadrat ni har räknat på ca?? Vi tänkte vi skulle köpt isolering och gips och lägga in med kran direkt när huset kommer. Har du några tips till en som håller på att bygga??
    kommer följa er blogg framöver =) Sköt om er!

    SvaraRadera