11 april 2011

Hur göra med berget?


Jag tror ingen har missat att vår tomt består av ett enda stort berg :) När vi tittade på tomten tyckte vi att vi hade gjort världens kap, knappt någonting att spränga, sedan var ju tomten helt platt - kanon. Den första budgeten låg på 50', vi höjde upp så vi nästan storknade, 100' kronor la vi in, övertygade om att nu får vi minsann ingen otrevlig överraskning. Det visade sig som sagt att tomten innehöll aningens mer berg än vad någon hade kunnat gissa. De 100' vi la försvann till sprängaren, 15' till dessutom.

Vi tyckte inte det gjorde så mycket, vi hade ändå inte tänkt anlägga en fotbollsplan. Bilden av en gräsmatta som möter ett berg tilltalade oss.

Som bilden visar har vi förberett för gräsmatta runt berget. Vi tänker även spola sidorna rena med en högtryckstvätt, frågan är bara hur man ska göra uppe på berget. Ska man spola den rent också eller låta joden vara kvar? Överdelen lär ju inte vara helt plan, risken är att det är stora sprickor där varpå det inte är så trevligt att gå där uppe. Personligen tycker jag att ett rent berg är snyggare än ett med växtlighet men då får det gärna vara "enhetligt"... Inte lätt :) Emma är sugen på att fram vissa delar av berget och behålla vissa som de är. Time will tell!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar