8 augusti 2009

Nea - Gaphalsen!

Nea har varit extremt snäll hela veckan. Bara skrikit lite när man bytt blöja och när hon vill ha mat men i natt... hej hopp, fem timmar höll vi på och försökte olika tricks mellan amningarna. Den enda gången hon var nöjd var när hon fick amma lite sedan kom den olidliga spänningen - ska hon somna nu måntro? Svaret var oftast "ja" men bara i 10-20 minuter sedan var det dags igen.

Jag trodde seriöst att grannarna skulle komma ner/in/upp för att se så vi inte misshandlade henne. Vi hade en teori om att hon kanske inte fick tillräckligt med mat när hon ammade. Mjölken kan ju knappast fyllas upp på en timme. Två gånger fixade jag ersättningstillägg men varje gång den var klar hade hon somnat så det blev inte av. Vid två-tiden somnade hon dock i vår säng efter att ha ammat en sista gång. Då vågade varken Emma eller jag röra oss för att inte väcka henne så hon och jag såg på ena halvan av sängen medans den lille terroristen hade en hel halva för sig själv :)

6 kommentarer:

  1. LÅter som lindrig form av kolik. Pausa i amningen och låt henne rapa. Bär henne på armen med ryggen mot er så att hon har vänster sida ner mot golvet så pressas överflödig luft ut. Nova hade med lindrig kolik men det går över. Jag lovar. Lycka till.

    SvaraRadera
  2. se där ja...då var det slut på dina sovmorrnar :) underbar flicka och söt som socker !/helena

    SvaraRadera
  3. Hahaha alla känner nog igen sig i det här. Alla nätter innebär inte flera timmars sömn i streck :) Det känns som att det är ganska normalt för en sådan liten. De vet inte alltid vilken tid på dygnet det är - alltså när ska man vara vaken när ska man sova och de har oftast någon form av problem med magen de första månaderna då mage och tarmar inte är färdigutvecklade - vissa kräks, andra får magknip. Så det kommer säkert svänga många gånger... Bara att njuta av de dagar man får sova och hoppas de är fler än de man inte får sova :)
    Skulle det vara så att Nea också har magknip så som Jacob hade så vet vi många saker man kan testa att undvika äta.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset om bär-ställningen Lena. Ska testa den om hon är likadan i natt. Än så länge är det riktigt lugnt (peppar peppar)

    Ja, det kan ju ha varit något hon ätit igår. Choklad vet jag att Emma ska undvika men har ni gjort en lista Ingela så tar vi tacksamt emot den. Alla barn är ju olika men det finns ju även många likheter :)

    SvaraRadera
  5. Och Jennie har en sjal som man också kan testa när man har orolig bebis!

    SvaraRadera
  6. Hehe vi har ingen lista men jag vet grejor Jacob och andra barn i föräldragruppen reagerade på. Exempel på det är lök av olika slag (för J funkade vanlig lök ganska bra men purjolök var dödsdömt), choklad, vindruvor, starka kryddor men framförallt peppar. Det funkade nästan aldrig.
    Hmm...det står still just nu, men jag ska försöka fundera lite om det är så att Nea oxå har lite magknip framöver.

    SvaraRadera