23 maj 2010

Fest blev pest!



I lördags var det dags för min och Hans (svärfar) ihopslagna födelsedagsfest. Vädret var på topp och det började riktigt bra. Efter två timmar såg vi att Nea hade något som liknade blod i urinen. Hans tog ett test som visade på urinvägsinflammation och vi fick en tid 45 minuter senare. Nea blev dock snabbt sämre så vi fick åka in akut. På akuten var hon väldigt medtagen och vi fick besked att vi skulle stanna kvar över natten.

När vi kommit in i vårt rum kom en sjuksköterska och satte in en sond på Nea och därefter satte de in vätska. De tog även två blodprov och under natten fyllde de på sonden. Det första testet visade inte på någon bakterie och de kunde skriva av misstankarna om urinvägsinflammation. Vi fick förklaringen att det är salter/kristaller som hon hade kissat ut men urinet blir då missfärgat och ger samma "provsvar" på teststickan som urinvägsinflammation. När Nea hade fått vätskeersättningen under natten upphörde missfärgningarna.

Under dagen har hon blivit piggare och piggare. Hon har lekt, skrattat och flirtat med sjukskötaren Simon, enda gången jag blivit glad över att se henne så förtjust i en kille :) Aptiten blev bättre och bättre och vid ett fick vi besked från doktorerna att vi kunde få åka hem. Hon hade varit uttorkad pga av en magsjuka i kombination med hög feber.

Nu mår hon bättre och vi hoppas att hon snart är 100% frisk.

Tack för alla presenter, vi får dra ihop en ny fest snart och då hoppas jag att vi kan stanna hela kvällen :)

Nu har jag börjat pigga på mig :)

1 kommentar:

  1. Lider verkligen med er. Det finns inget värre än ett sjukt barn som inte kan kommunicera tillräckligt för att tala om vad det är som är fel. Skönt att allt löste sig. Kram till hela familjen.

    SvaraRadera