31 maj 2010

Schaktning dag 11

I morse var vi ute på tomten och pratade med Arne och Ivar om det sista som ska göras på tomten. Vi hade lite frågor om garageinfarten och några större stenar som låg vid sidan om där garaget ska ligga. Vi har även bett dem lägga ut singel där altanen ska ligga.

Efter jobbet var jag och svärfar och tittade och då hade de gjort klart förberedelserna för gjutningen och fixat bort stenarna samt plattat till garageinfarten. De är riktigt snabba och det blev riktigt bra! Hade tyvärr inte kameran med mig så det blir inga bilder idag.

Om en vecka ska de gjuta grunden till garaget, de tar den samtidigt som en annans kunds grund. Garaget kommer den 18/6, samtidigt som huset. Garaget får vi dock måla själva men det känns överkomligt :)

I veckan eller helgen ska vi, efter ett bra tips från svärfar, göra en liten specialare. Vi kommer att bygga en form runt "dörren" till grunden. När de gjuter plattan till garaget så tar de vår form också. Över den formen sätter vi ett lock och däröver kommer trappan till tvättstugan att vara. Skulle något hända med grunden är det "bara" att lyfta på trappan och därefter kan de som ska inspektera den gå ner. Det kostar inget extra och skulle något mot all förmodan hända slipper vi gräva upp tomten.

Sugen på att gå in här med ett hus över dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar