19 maj 2010

Schaktning dag 3

Dagens tema har varit sprängning. De har varit riktigt duktiga men det är lite kvar tills i morgon. Vi diskuterade lite med schaktaren om baksidan. Vi har lite tankar kring att frigöra ett berg som finns där och att de ska dra av bort lite stubbar och annat. Vi får se hur vi gör, vi behövde inte ta beslut om det idag.






De stora stenarna som fanns där igår är numera mycket mindre. De kommer att användas för att fylla upp vänstersidan av baksidan som ligger ett ca 1 meter lägre än resten av tomten.


Mer sten... helvete vad berg det var på tomten! Vår säljare och schaktare var båda förvånade över mängden men vi håller förmodligen budgeten... Stenen kommer användas för att fylla upp annat så vi sparar in på utfyllnadsmassor.


Här är lite av det som ska sprängas i morgon. Längst ner till vänster på bilden ska bort för att det stör ut vårt garage och stenarna längst bak på bilden ska bort för att de blockar vår dörr till förrådet/garaget.


Svindyra stubbar... schaktaren tipsade om att man kan gräva ner dem istället för att lämna in dem till Affärsverken då de är långt ifrån gratis. Nackdelen är att marken kommer att sätta sig något där de varit men frågan är om det inte är värt det. Får räkna lite på det men de flesta av hans kunder hade grävt ned dem så det lutar åt det.


Nea hade feber så hon var måttligt road. Lite Alvedon gjorde susen.

3 kommentarer:

  1. Tjo!!
    Jag o mamma ha varit ute idag o tagit lite mer bilder.... bra att du gillar sten för du ha gott om de!!! ;)

    SvaraRadera
  2. Kan man inte elda upp stubbarna? Ved till braskaminen om nästa vinte med blir en vargavinter.

    SvaraRadera
  3. Haha, jo tack - vi är medvetna om stenmängden!

    Lena - De är fulla med jord så det går inte tyvärr. Blir ett jäkla jobb.

    SvaraRadera