2 maj 2010

Hur går det med huset?

Den frågan är inte alltför ovanlig numera!

Svaret är att just nu händer det inte så mycket. Allt administrativt är klart och har varit så ett tag så det är lite stiltje för tillfället. Inom 14 dagar ska dock grunden påbörjas så då kommer det hända en hel del och det snabbt. Om sex veckor kommer sedan huset och då blir det spännande på allvar :)

Det som vi gör nu är att dels räkna på gräsmattan och dels börjar dra upp lite planer för altanbygget. Vi behöver inte göra vår övervåning direkt utan kan ta det ganska lugnt med den och tänkte därför lägga energin på att få upp altanen lite snabbt. I sommar kan det vara trevligt att sitta där ute, speciellt om solen behagar titta fram. Det blir väldigt mycket googlande på altanbyggen och mycket läsande på www.byggahus.se om tips och råd. Hittade även denna sida där det finns mycket inspiration som kommer lämna djupa hål i plånboken :)

En första tanke/utkast på altanen finner ni nedan, utkastet är inte skalenligt men vi hade tänkt att ha däcket 4 meter ut från huset. Hela vänstra delen och halva baksidan är tanken att kunna nyttja. Den blåa delen är tänkt att vara inglasad. Enbart ett utkast som sagt!

4 kommentarer:

  1. Ser ut att kunna bli riktigt nice. Du känner till mina byggkunskaper, men det är bara att säga till om det är något ni vill ha hjälp med.

    SvaraRadera
  2. Mina är ungefär lika bra :) Du kommer nog bli kallad i sommar!

    SvaraRadera
  3. Hmmm, två stycken med tummarna i armhålorna som ska bygga altan.... Emma! Be afraid. Be very afraid! ;0)

    SvaraRadera