3 februari 2010

Spännande vecka!


Det har varit fullt ös hela veckan så det har varit lite dåligt med uppdateringar, här kommer en liten resumé som jag hoppas väger upp :)

Först en bild på en fokuserad Nea som försöker stjäla allt som finns på bordet. När hon sitter/står i sin gåstol så kommer hon i perfekt höjd för att ta allt på bordet. Likaså är sladdar väldigt intressanta, nätverkskabeln och sladdarna till Wii:et är populärast. Grym blick!




Nea har varit på sexmånaderskontroll på BVC och fick utmärkta omdömen. Läkaren tyckte hon var mycket vital och hon fick beröm för sin goda aptit. Hon ligger perfekt på sin kurva och väger nu stadiga 8,15 kg. Gröt med efterrätt samt Nutramigen tas glatt emot varje kväll. Den här veckan har det varit kyckling som gällt till lunch, vi har även börjar introducera fisk. Kalvkött som var förra veckans test var mycket poppis. Nu måste det väl snart vara dags för att introducera henne för Michelles kebabtallrik?

Fokus just nu är sitt och krypträning. Det har gått framåt hela veckan och idag gjorde hon fina framsteg. Det är ingen regelrätt krypning, mer en speciell sorts "hasning"... jag får ta och filma och lägga upp så får ni bedöma tekniken. Hon lär få fina armmuskler :) Här har Emma satt upp lite skydd så hon inte skulle slå sig när (inte om) hon faller.



I sexmånaderspresent fick Nea en hoppgunga av sin mormor och morfar. Den är väääldigt populär. Det är dock lite trångt här hemma men mormor och morfar har en perfekt tvåmeters öppning mellan vardagsrum och matsal där det finns gott om plats att hoppa på. Premiären skedde dock precis utanför toaletten hemma hos oss.



Vi har fått ett preliminärdatum för huset! Fredagen den 18 juni, nästan exakt en vecka innan midsommar så kommer huset till tomten. Därefter tar det 15 dagar innan vi får flytta in men med tanke på att arbetarnas semester börjar där någonstans får man hoppas att de rappar på lite så vi får flytta in lite innan. Det blir ingen midsommar hos oss i år men vi tar nyår :) Först ska dock Nea fira sin ettårsdag där.

Nea var lite snuvig i början av veckan och la då till sig med en liten rolig egenhet. Hon "fnyser" numera emellanåt, förmodligen kom förfarandet till för att få ut snor men numera kommer det inget trots seriösa försök. Ser rätt kul ut när hon rynkar på näsan och börjar fnysa för fullt.

Nu när det varit så kallt ute så har Neas nya raggsockar varit perfekta. Det är hennes gammelmormor som stickat dem och idag fick hon ett par till. De värmer gott om de små tårna :)
Här har vi en bild på gammelmormor och gammelmorfar:




Vi avslutar med en film på en glad men trött Nea, hon vet inte riktigt om hon ska skratta eller gråta men skrattet vinner till slut!



2 kommentarer:

  1. Underbart rolig uppdatering. vad roligt att ni har fått leveransdatum. Skön att veta när. Ovisshet är inte min favoritkänsla alls.

    SvaraRadera
  2. Tjabbs!!
    Kul att de ha gått framåt me lillbusen o med huset.
    Vi får träffas nån dag när ni inte ha lika mycket att stå i!! Emma o Nea ha ju fortfarande inte varit hemma hos mig..... ;)
    Kram

    SvaraRadera