7 december 2009

Blivit döpt & börjar få tänder

Hektisk helg för Nea denna helgen. Det började klockan sju i lördags morse då det var uppstigning för att göra sig redo inför det stundande dopet. Klockan 11 var det dags och det gick galant. Inget skrik i kyrkan, dock lite frustration när prästen satte armen framför henne så hon inte såg sin publik. Liten teaterapa det där!

Prästen var mycket bra, inte direkt urtypen för gammal gaggig präst om man säger/skriver så :) Han pratade bland annat om att vi älskar henne trots att hon inte åstadkommit så mycket ännu, Nea har ju varken vunnit OS-guld eller Idol och att det enda hon gör är att äta, skita och sova (ordagrant!). Lite förvånande att få höra det i kyrkan men det livade upp. Jag har hört från flera att han är väldigt omtyckt, Andreas Brosson heter han, boka honom inför dop och bröllop (har ingen aning om hur sådant fungerar..)

Efter dopet var det dags för smörgåstårta och prinsesstårta samt presentutdelning. Nea fick inte mindre än nio halsband och otroligt nog så var det ena inte det andra likt. Mycket imponerande. Idag var det premiär för ett av dem, hennes namn i guld som hon fick från farmor, faster och Magnus. Tack alla för de fina presenterna.

Bilder på dopet kommer så fort vi får dem från fotografen. Det togs över 400 bilder så det var nog ingen som kom undan!

På lördagskvällen vaknade Nea skrikandes och var otröstlig i en kvart. En mardröm trodde vi, på söndagskvällen upprepades det. Fick ett tips om att det kanske är nattskräck men efter läsning och konsultation med babygruppen visade det sig att det förmodligen är tänderna som ska ut. Hon har flera andra "symptom" som bekräftar den teorin så det är förmodligen det.

Så, det var lite från oss!

5 kommentarer:

  1. Hihi ja dopet bidde jättebra!!
    O prästen va bra!!
    Bilderna kommer så fort dom e fixade o tror vi fick me alla =)
    Tack för en bra o trevlig lördag!!
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Ser fram mot bilder. Antar att ett annat symptom är ett av dom tre andra dagliga aktiviteter som nämndes lite högre upp i texten.

    SvaraRadera
  3. Det var ett fint dop :)
    Tack för alles!

    Ses på fredag ;)

    SvaraRadera
  4. Så kan det också var Lena, många nya intryck på en och samma gång :)

    SvaraRadera