8 augusti 2010

Idag var det auktion :)


Neas farfar tog med oss på auktion i Bergkvara idag. Varken jag eller Emma hade varit på någon sådan tidigare så det var premiär för oss båda. Auktionsfirman köper upp konkurslager av möbler och säljer dessa riktigt billigt (såvida inte några tokstollar trissar upp priset).

Vi var på jakt efter trädgårdsmöbler och såg snabbt två riktigt snygga möblemang. Det ena var ett bord som hette Bermuda. Det var trekantigt, låter kanske inte så praktiskt men det var stort och riktigt snyggt. Man fick sex stolar till. Utgångspriset var 19 000 kronor... det gick snabbt neråt men sedan började några buda och det slutade på 8500, lite för mycket för oss tyvärr. Det andra var ett klassiskt bord där man kunde sitta tre på vardera långida, det trissades också upp tyvärr så det blev inga möbler idag. Det var riktigt exklusiva möbelgrupper de hade så det var billigt för att vara dessa men på det stora hela var det en hel del pengar.

Det blev dock två inköp, ett parasoll till altanen och ett par jeans till Emma. De hade ett stort parti jeans från Esprit som de bjöd ut. Det fungerade på så vis att de först budade om styckpriset, den som vann auktionen fick då säga hur många han/hon ville ha. Resten av partiet sålde de styckvis. 125 kr kostade hennes jeans, pris i butik var 799. Inte så illa.



Så, på det hela taget var vi väldigt nöjda. Det kommer bli fler resor dit :)

2 kommentarer: