13 augusti 2010

Klädkammaren är "inredd".

Eftersom vi inte har skaffat TV-kanaler ännu blir det en hel del TV4-play. Min sambo är chef över tv-tittandet där och fördelningen är följande:
25% Martin Timell program, olika sorter.
50% Sommar med Ernst
25% Lotta på Gröna Lund

Jag har blivit relativt skadad av detta vilket kanske syns in nedanstående inlägg :)
·
Vi har en klädkammare som inte sett alltför rolig ut men att inreda den med ett sjukt barn där hemma är inte det lättaste utan det fick bli i etapper.

Etapp 1 - mätning.

Detta är en medelsvår gren med barn där hemma. Tricket är att sätta igång dem med en leksak, på det sättet har man köpt sig ca två minuter, fortsätt tills du är färdig. Skulle de ta en powernap eller två är det perfekt, då finns det tom chans att det hela blir rakt :)

Etapp 2 - borra

Detta är extremt svårt när barnen är hemma så här får man passa på medan sambon tar ut dem på en promenad. I vårt fall blev det en tur ner till affären. Nu finns det ingen tid att förlora, det gäller att hinna klart innan de är tillbaka.

Etapp 3 - skruva

Nu är hålen på plats och det är dags för att sätta fast hyllplanen också. Liksom etapp ett är det bäst att göra detta under en vilostund, det är dock inte så tidsberoende utan kan göras i olika småetapper. En barnlek.

Etapp 4 - städning

Den tråkigaste delen. Överlämnas med fördel till sambon men vill man tjäna pluspoäng gör man det hela själv :) Jag valde det senare och fick min beskärda del.

Bonusetapp:
Har du en stång du inte behöver är det perfekt att fästa under hyllplanen. På detta sätt har man fått sig en smidig sommarförvaring av kläderna.

Så, det var allt för denna gången, ta hand om varandra och passa nu på att ta en tur ute i naturen. Det finns ingenting som slår denna känsla av dofter, renhet och energi. Nu ska jag göra en underbar måltid där en av huvudingredienserna är en rundstav och några målade kottar.

/Marcus Timell


Före:


Efter:


2 kommentarer: